Manifiesto2019cat

De wiki es.hackmeeting.org
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

El hacktivisme ha presentat batalla, però les mega-màquines engreixades amb les inversions del capitalisme financer són cada cop més poderoses. La "revolució digital" ha estat reaccionaria, una elit sense escrúpols ha pres el relleu de l'anterior per a domesticar la vida amb més eficàcia i matar la espontaneitat que hi ha en ella.

El drama de l'opressor és que no pot trepitjar totalment la vida que domina, sempre tindrà resistència. No obstant això, avui estan intentant substituir la vida per un succedani maquinal, la estupidesa programada [smart-estupidesa] que ens rodeja i ens assetja al dia a dia, inoculant virus informacionals que ens converteixen en zombis, incapaçxs de discernir entre mercat i vida, incapacxs de sentir i actuar amb llibertat

La vida que mereix èsser viscuda és una una vida rebel i en comunitat. Encara avui hi ha espurnes de consciència que permeten crear espais de resistència, territoris alliberats de la influència penetrant del mercat, creant comunitats autònomes on recuperem la nostra agència política, el nostre sentit de ser i construir relacions de solidaritat. La lluita contra la mort en vida del tecno-capitalisme.

Cada any, els Hackmeetings obren escletxes temporals que omplen de subversió tecnològica els espais alliberats, hibridant a la comunitat hacker/hacktivista amb les comunitats de resistència que ens acullen. En aquests espais-temps d'autonomia alimentem els llaços de la solidaritat, creem xarxes de col·laboració, gestem nous projectes i reforcem les comunitats de resistència ampliades que porten llum a les nostres idees. Per això, sempre hi haurà un altre hackmeeting!

Aquest any, és Errakleor Bizirik qui ens acull, un exemple més de la capacitat de resistència a les agressions de l'especulació financera i l'arribisme polític sobre el territori comú. Una nova comunitat local on el seu treball previ ens serveix de suport per aportar una capa més a la resistència contra el tecno-capitalisme, perquè la sobirania tecnològica no és possible sense territoris alliberats, ni aquests poden expandir-se sense ella.